
Andrey Noskov: «Bakıya Gəlmək və Dəniz Kənarında Olmamaq Günahdır!»
“Kim evin sahibi?” serialının ulduzu Andrey Noskov, Sankt-Peterburq teatr mərkəzi ilə birgə Bakıya gəlmişdi və olduqca açıq və səmimi insan olduğu ortaya çıxdı. Onunla danışarkən özümü elə hiss etdim ki, sanki biz bir neçə gün yox, ən azı iki il əvvəl tanış olmuşuq. Yerli “ulduz”larımızın əksəriyyətindən fərqli olaraq, o, özünü olduğundan daha yaxşı göstərməyə çalışmırdı və qonaqpərvər ev sahiblərini incitməmək üçün cavablarını yumşaltmaq niyyətində deyildi.

— Andrey, seriallarda çəkilirsiniz, bir neçə teatrla işləyirsiniz, həm də rejissor kimi öz layihələrinizi həyata keçirirsiniz. Bunu necə bacarırsınız?
— Əsas odur ki, vaxtı düzgün bölüşdürəsən və prioritetləri seçəsən. Bəli, çox səfərlər edirəm, amma həmin vaxtı da səmərəli istifadə etmək olar. Üstəlik, mən həmişə enerjili insan olmuşam, buna görə də hər yerdə vaxtında çatırdım.
— Bəli, hətta vəd etdiyiniz kimi günəş vannası qəbul edib dənizə də girməyə vaxt tapdınız.
— Elədir (gülür). Vəd vermişdimsə, mütləq yerinə yetirməliyəm! Təbii ki, yayda Bakıya gəlib dəniz kənarına getməmək günah olardı, bunu özümə heç vaxt bağışlaya bilməzdim!


-Özünüzü formda saxlamaq üçün idmanla məşğul olursunuz?
-Özümü formda saxlamaq üçün hər fürsətdən istifadə etməyə çalışıram. Məsələn, oteldə idman meydançası varsa, orada məşq etməyə çalışıram və ya çəkiliş meydançasındakı hər hansı ağırlıqlardan əzələləri işlətmək üçün istifadə edirəm. Həmişə olduğum şəraitə uyğun özüm üçün məşqlər hazırlayıram və bu, yaxşı nəticə verir.
-Heç pəhriz saxlamısınız?
-Sadəcə az yeməyə çalışmaq lazımdır. Çünki tez-tez olur ki, sanki artıq doymuşuq, amma yenə də əlavə bir parça yeməyə can atırıq, yoldaşlıq üçün yeyirik… Və yoldaşlıq üçün içirik. Spirtli içkilərdən isə bizim araqdan başqa, türk «Rakı»sını və sizin şərablarınızı üstün tuturam. Amma ən çox təzə sıxılmış şirələri – alma, yerkökü və kərəviz şirəsini sevirəm. Gecə yeməməyə çalışıram, amma Bakıda bu sadəcə mümkün deyil! Burada ən sadə yemək qaydalarını belə pozmaq məcburiyyətində qalırsan! Sizin qutablarınız və kabablarınız, xüsusilə də ətin içərisinə doldurulan qril toyuğu – «ləvəngi» adlanır, yəqin – bu, möhtəşəmdir!
Söhbəti aparan: Vüqar Vüqarlı.
Fortuna arxivi, 2011.



